Op reis naar.... - reis en vakantie informatie

Op reis naar... Azie, Amerika, Afrika, Europa, Nederland. Informatie over reizen, vliegen, vakantiebestemmingen, last minute aanbiedingen, doorlopende en tijdelijke reisverzekeringen, ziektes en inentingen, en nog veel meer.

Bon Bini - Welkom op Curacao!

Mmmm, zalig! Een heerlijk wit strand, zwemmen in een warme zee, een tropisch klimaat en toch Nederlands kunnen blijven praten. Je kunt natuurlijk naar de costa's in Spanje, of naar Turkije maar waarom niet naar Curacao?

Curacao is een stukje Nederland in de tropen, en wat een stukje! Curacao heeft alles wat je kunt verlangen: shoppen, duiken, cultuur, natuur, avontuur. Je landt op Hato Airport vanwaar je met auto of taxi in een kwartiertje in Willemstad bent. Je hotel is nooit ver van de binnenstad, de bijzondere haven, fantastische duikplekken, heerlijke restaurantjes en plekken om eens goed uit te gaan.

Curacao heeft veel bezienswaardigheden. Het eerste wat je zult willen bekijken is de haven met z'n Koningin Emmabrug, de gekleurde koopmanshuizen aan de kade, de drijvende markt en Fort Amsterdam, om daarna eens lekker te winkelen in Punda.

Ook als je van musea houdt, kom je in Willemstad goed aan je trekken. Zo is er bijvoorbeeld de oudste synagoge van het Caraibisch gebied, de Mikve Israel Emmanuel Synagoge, uit 1732. Het Kura Hulanda museum mag je niet missen. Dit museum laat de geschiedenis van de slvaernij op Curacao zien. Geen schrikbeelden maar de waarheid niet verzwegen; je kunt een kijkje nemen in de buik van een slavenschip. Maar het museum biedt vooral een focus op de culturen en het dagelijkse leven van de afrikaanse slaven en de lokale bevolking van Curacao.

Curacao heeft heel veel natuur. Om te beginnen is er natuurlijk de vele duikmogelijkheden. Onder water is Curacao minstens net zo interessant als boven water. Wie niet van duiken houdt, kan terecht in het Sea Aquarium, met z'n vele vissen, zeeleeuwen, zeevogels, etc. Dit is werkelijk een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. Een boottochtje naar Klein Curacao is ook leuk.

Curacao heeft ook een eigen natuurpark, het Christoffel Park met de St. Christoffelberg van 375 meter hoog. Wat natuur betreft is dit park het mooiste gedeelte van Curacao. De berg kan beklommen worden, en je kunt de hele dag een jeep huren om over het eiland te rijden. Curacao heeft vele grotten vol met vleer muizen, en zoutpannen (salinas) vol flamingos, die de moeite waard zijn om te bekijken. Neem voldoende water mee. Het is warm onderweg, en vaak is er geen restaurant in de buurt om even wat te drinken.

Curacao is beroemd om z'n landhuizen in Nederlands koloniale stijl. Velen zijn opgeknapt en worden weer bewoond of zijn omgetoverd in musea of kantoren. Je vindt ze niet alleen in Punda od aan de overkant van de Sint-Annabaai in Otrobanda, maar ook her en der verspreid over het hele eiland. Sommige landhuizen zijn zelfs veranderd in discos of uitgaansgelegenheden.

Wij wensen je een fijne vakantie op het mooiste eiland van Nederland... dushi Korsou!