Op reis naar.... - reis en vakantie informatie

Op reis naar... Azie, Amerika, Afrika, Europa, Nederland. Informatie over reizen, vliegen, vakantiebestemmingen, last minute aanbiedingen, doorlopende en tijdelijke reisverzekeringen, ziektes en inentingen, en nog veel meer.

Antwerpen

Antwerpen.... De naam roept tegenstrijdige gevoelens bij mij op. Of beter, "riep" die op. Antwerpen heeft een zeer rijke geschiedenis; ooit was zij een van de belangrijkste steden van Europa, belangrijker dan menig andere stad. Tegenwoordig heeft Antwerpen niet meer die allure die ze in 16e en 17e eeuw had; het is een industrie- en havenstad. Maar dan wel een stad die haar oude historie in ere houdt.


Meir, Antwerpen.

Het centrum van Antwerpen is niet moeilijk te begrijpen. Enigszins kronkelend lopen de Keizerlei en de Meir van het centraal station in het oosten naar Groenplaats in het westen. Links en rechts van deze slagader, lopen allerlei kleinere en grotere straten in noordelijke en zuidelijke richting. Zolang je in het oude centrum blijft, kun je eigenlijk de weg niet kwijtraken.


Meir, Antwerpen.


Antwerpen heeft veel bezienswaardigheden. Niet de minste is het Rubenshuis. Dit museum, het voormalige woonhuis van de schilder Rubens, is niet groot maar wel heel interessant voor de blik die het je gunt op de levensstijl van een succesvolle schilder uit de 17e eeuw.


Rubens en de Onze Lieve Vrouwekathedraal, Grote markt, Antwerpen.

Andere bezienswaardigheden zijn de Onze Lieve Vrouwekathedraal op de Grote Markt, kasteel 't Steen, de KBC Toren (of Boerentoren) met z'n unieke historie en interieurs, het Fotomuseum Antwerpen, het Diamantmuseum, het Begijnhof, het Centraal Station met z'n fantastische glazen dak, gebouw de 5 Continenten en gebouw de Vier Seizoenen. Dit is bij lange na niet alles: Antwerpen is een bloeiend cultureel centrum. En voor wie de musea, de kerken en historie te veel wordt, kan zich verpozen in de vele parken die Antwerpen rijk is.


Wapper, Antwerpen.


Antwerpen is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Met de trein vanuit Amsterdam ben je in twee uur in Antwerpen. En voor 33 euro pp is het niet duur. Ook met de auto is Antwerpen prima te bereiken. Parkeren is met name in het stadscentrum soms echter een probleem, maar welke andere grote stad in Europa heeft daar geen last van?

Antwerpen is van harte aanbevolen voor haar cultuur en historie maar ook voor de vele uitgaansmogelijkheden en het zeer plezierige winkelen dat je er kunt doen. Prijzen zijn vergelijkbaar met de grote steden in Nederland maar de service is goed, het personeel is beleefd en vriendelijk en de hele atmosfeer is gemoedelijk. Winkelen in Antwerpen is bijna net zo fijn als het struinen door de boutiques in Parijs.

Aarzel niet en ga eens een lekker weekendje weg naar Antwerpen!